Geweldige plekken om je hond mee naartoe te nemen in Barcelona

9061
dog

Geweldige plekken om je hond mee naartoe te nemen in Barcelona

Wilt u uw hond meenemen naar Barcelona? Barcelona is een hond-vriendelijke stad en heeft geweldige plekken die u samen met uw harige vriend kunt ontdekken.

 

Casamona hond Pepsi weet de beste plekken in de stad!

 

PARKEN

 

Barcelona heeft een aantal prachtige parken te bieden die een perfecte balans vormen met de drukke straten. Of u nu een wandeling wilt maken of uw hond los wilt laten lopen, deze grote groene ruimten bieden handschoenen en prullenbakken, evenals fonteinen waar ze kunnen drinken.

 

Het Parc de la Ciutadella in El Born is het oudste en populairste openbare park van Barcelona, met een grote, monumentale waterval. Het grote gebied is ideaal om uw hond de ruimte te geven om rond te rennen.

 

Joan Miro Parc in Sant Antoni (C/ d’Arragó): De verscheidenheid aan bomen in dit park is uitstekend. In een van de delen van het park bevindt zich een bibliotheek omringd door een vijver.

Park Güell: Barcelona’s juweeltje met Gaudi’s moderne Catalaanse architectuur is een must-visit en ook leuk voor jou om met uw hond van te genieten! Sommige delen van het park zijn zelfs gratis toegankelijk. 

 

 

Parc del Turó: Niet ver van het beroemde park Güell, is dit een ruime en minder toeristische optie voor uw hond, terwijl het dezelfde spectaculaire uitzichten over de stad heeft. U zult er zeker ook andere diereneigenaars ontmoeten. 

 

 

Anella Olímpica: Niet ver van het beroemde Güell park, is dit een ruime en minder toeristische optie voor uw hond, terwijl het dezelfde spectaculaire uitzichten over de stad heeft. U zult er zeker ook andere diereneigenaars ontmoeten.

 

 

Parc de l’Estació del Nord: Geniet van artistiek werk in dit park, waar u uw hond kunt loslaten in losloopgebieden. Er is ook een klein café.

 

Parc de la Barceloneta: Het ligt vlak bij het strand en de tipu-bomen maken het een mooie en schaduwrijke plek voor u en uw huisdier om uit te rusten op een zonnige en warme dag.  

 

STRANDEN

 

In de zomer kan je alleen ‘s morgens vroeg en ‘s avonds laat met uw hond naar het strand. Er zijn echter enkele gebieden waar u samen met uw huisdier van een dagje strand kunt genieten. 

 

 

Playa de Llevant: Dit is de plaats die het dichtst bij het stadscentrum ligt. Het strand heeft een klein gedeelte waar het is toegestaan om uw huisdier mee te nemen.

 

Playa de El Masnou-Montgat: Dit is een echt hondenstrand van fijn zand en is ongeveer 400 meter lang, het is dus een top plek om uw hond langs de zee te laten rennen. Met het openbaar vervoer bent u er in minder dan een uur vanuit het stadscentrum. 

 

Playa de les Salines in Cubelles en Cala Vallarca in Sitges zijn ook hondenstranden, hoewel iets verder van het stadscentrum.

 

 

ACTIVITEITEN

 

De organisatie Feel by Doing biedt unieke en duurzame toeristische ervaringen en evenementen in Barcelona en Catalonië. De sectie „experiences with your dogs“ biedt activiteiten aan zoals “huisdiervriendelijke” bier- of wijnproeverijen, rondleidingen, kajakken of boerderijbezoeken.

 

Als je je kleine vriend mee wilt nemen naar een dagtripje buiten de stad, bezoek dan  Aquapark Perros al Agua, een waterpark in La Roca del Vallès. Het is speciaal voor honden gemaakt, met talrijke faciliteiten, trainingscursussen en waterspelletjes. Het is geopend van juni tot september, en u betaalt slechts €2 om binnen te komen. 

 

 

WANDEL ROUTES

 

Terwijl de parken en stranden een geweldige escape zijn van de drukte van de stad, zult u ook veel mensen vinden die hun hond uitlaten op deze schilderachtige stedelijke paden. Ervaar de geest van Barcelona met zijn meest iconische architectuur en bezienswaardigheden op Passeig de Gràcia, de promenade in Barceloneta, the Passeig de Lluís Companys met de Arc de Triomf, or de straat Gran Vía, met een brede voetgangersbrug in het midden van de straat.

 

Passeig de Gràcia

 

BARS EN RESTAURANTS

 

In sommige restaurants zijn honden alleen buiten toegestaan – maar in Barcelona zijn er genoeg hondvriendelijke restaurants en bars waar u uw kleine gezelschap ook mee naar binnen kunt nemen:

 

Barna Brew, een gezellige brewpub in Sant Antoni 

 

Pit Stop Pizza: geniet van een verse Italiaanse pizza en een geweldige view op het terras

 

Little Fern Café in Poble Nou

 

San Pedrito, een traditioneel Mexicaans restaurant in El Born

 

Fabrica Moritz in Sant Antoni, serveert tapas, visgerechten en nog veel meer

Dit zijn slechts een paar van de verschillende diervriendelijke restaurants. Voor meer opties, klik hier.

 

 

People Are Also Reading

gay pride parade in Barcelona
Jouw LGBTQ+ guide van Barcelona!

De stad heeft zo veel te bieden voor de LGBTQ+ gemeenschap!   Barcelona is ongetwijfeld een van de favoriete bestemmingen in Europa



Back