Casamona in the New York Times

9100
New York Times

Casamona in the New York Times

Onlangs werd Tine Mathiassen, oprichter en directeur van Casamona Real Estate, geïnterviewd door de New York Times om te praten over de huidige toestand van de vastgoedmarkt in Barcelona. In het artikel vertellen Mathiassen en andere professionals uit de vastgoedsector hoe de vastgoedmarkt van Barcelona wordt beïnvloed door de nieuwe huur-control wetten en de pandemie.

Barcelona is altijd al zeer interessant geweest voor internationale kopers. De prachtige kusthoofdstad is niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij mensen die op zoek zijn naar een tweede huis of een vakantiehuis. Helaas heeft de Covid-19 pandemie een grote impact gehad op de vastgoedmarkt, met als gevolg een prijsdaling in de meeste gebieden.

Apartment modern livingroom

Barcelona in vergelijking met andere grote steden

De vastgoedmarkt in Barcelona verschilt sterk van die in andere landen over de hele wereld. Als je Barcelona bijvoorbeeld vergelijkt met Amsterdam, dan verschilt de maandelijkse huurprijs voor een 1-slaapkamer appartement in het centrum van de stad ongeveer 70 procent. In heel Europa stijgen de huizenprijzen voortdurend en zelfs de pandemie kon de prijsstijging niet tegenhouden. Wat het meest opvalt is dat in Barcelona de huizenprijzen en de huurprijzen niet zijn gestegen, zoals in de andere grote steden in Europa.
Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over dit onderwerp, klik dan hier.

Huur-controle wetten

Als gevolg van de huurwet die in 2020 van kracht is gegaan, zijn de huizenprijzen en huurprijzen in Barcelona niet zo gestegen als in andere steden in Europa. De wet op de huurcontrole werd uitgevaardigd vanwege van de woningnood en om investeerders te ontmoedigen om te kopen en verhuurders te ontmoedigen om hun huizen te koop aan te bieden. Ook de pandemie had gevolgen voor de vastgoedmarkt. Aangezien de pandemie een negatieve invloed had op het toerisme in de stad, daalde het aantal kopers en werd het nog moeilijker voor huurwoningen om winst te maken.

Deze botsende factoren maakte het moeilijker voor investeerders om Barcelona te verkopen dan in voorgaande jaren. Volgens Mathiassen vinden verkopers het moeilijk te aanvaarden dat de prijzen zijn gedaald. Aan de andere kant willen potentiële kopers niet te veel betalen voor appartementen, omdat ze zich zorgen maken over de huurplafonds.
Toch is er verandering op komst en Spanje is klaar om de crisis te boven te komen. De lage rentetarieven in combinatie met de dalende vastgoedprijzen, creëren kansen voor mensen die willen investeren.
Om meer te lezen over waarom nu het perfecte moment is om te investeren, klik hier

New York Times

Klik hier om het volledige artikel te lezen: New York Times artiekel

People Are Also Reading



Back